Főoldal  |  Testünk és a pH  |  Az Új Biológia  |  Tanácsadó  |  Kapcsolat
    English 

Hogyan lehet megváltoztatni táplálkozásunkat, és lehetővé tenni a testünk számára, hogy igazán megmutassa saját megújÍtó erejét.


A klasszikus biológia Louis Pasteur munkásságán alapszik, arra az elképzelésre támaszkodik, mely szerint a betegségeket a bennünket kívülről megtámadó korokozók idézik elő. De Pasteur kortársa, Antoine Béchamp, valamint követői káprázatos, de figyelmen kívül hagyott műveiből megtudhatjuk, hogy savas környezetben a baktériumok és más mikroorganizmusok a saját sejtjeinkből is képesek kialakulni. Egy savas belső környezet azonnal zöld utat ad ennek a folyamatnak. Ahhoz, hogy az ember elkapjon egy fertőzést, már eleve belsőleg fogékonnyá kellett válnia, savas állapotnak kellett fennállnia ahhoz, hogy a fertőzés megvethesse a lábát. Ezét van az, hogy egyes emberek hajlamosak a megfázásra, vagy más problémákra, míg mások nem.

Gondoljon úgy testére, mintha az egy akvárium lenne!
Képzelje el, hogy a sejtjei és a szervei, mint a halak, olyan folyadékban úsznak (beleértve a vért is), amely szállítja a tápanyagokat és eltávolítja a hulladékot. Most pedig képzelje el, hogy odatolatunk egy autóval, és a kipufogócsövet annak a szűrőnek a csövéhez illesztjük, amelyik oxigénnel látja el az akváriumot. A víz tele lesz szén-monoxiddal, s így savassá válik
Aztán beledobálunk az akváriumba túl sok táplálékot, vagy nem megfelelő fajta táplálékot, és a halak ezt nem tudják elfogyasztani vagy megemészteni, így tehát mindez elkezd bomlani. Az étel rothadása során mérgező melléktermékeke és vegyi anyagok keletkeznek, amik még jobban savasítják a vizet.
Mennyi idő kell ahhoz, hogy a halak elpusztuljanak?
Ön bizonyára sohasem tenne ilyet egy sima aranyhallal, mégis minden nap megtesszük ugyanezt a saját testünkkel. A halaink hassal felfelé lebegnek, még akkor is, ha nem látjuk őket, vagy ha nem is tudjuk, mit teszünk velük. Ha elérkeztünk egy ilyen szomorú állapothoz, elkezdjük kikezelni a halakat azokból a betegségekből, amik minden bizonnyal kialakulnak náluk? Nem! Lecseréljük a vizet! Tegye meg ugyanezt a szívességet testének. Tisztítsa meg a környezetet, azután pedig tartsa tisztán. Itt meg fogja találni a megoldást.
Valójában az anyagcsere-folyamatok teljes egészében a belső környezetünk enyhén lúgos egyensúlyán állnak vagy buknak. Ha krónikusan és túlzottan savas a belső pH, akkor ez ?megeszi? a testszöveteinket, mint ahogyan a sav a márványt marja ki ? lassan tönkretéve közel 97 ezer kilométernyi érrendszerünket. Ha nem figyelünk oda, ez az összes sejtszintű folyamatot akadályozza: a szívveréstől kezdve az agyi ingerületek továbbításáig. Röviden, a túlzott elsavasodás magát az életet bénítja meg, betegségeket, megbetegedéseket és rossz egészségi állapotokat, például elhízást idézve elő.

Az elsavasodás és a mikroorganizmusok elszaporodása tehát szétválaszthatatlanul összefügg egymással. A mikroorganizmusok a savak legfőbb forrása a szervezetben. Az elsavasodás kényelmes környezetet teremt a mikroorganizmusok számára. A különböző stressz hatásokkal hajlamosakká tesszük mindkét állapotra.

Mindegy, hogyan jutott el idáig vagy hogy mennyire mélyen van már benne. Az egészséges növényi alapú étrend és a kevésbé stresszes életmód egyensúlyban fogja tartani a szervezete sav-bázis háztartását, és kizárólag a hasznos mikroorganizmusok szaporodását teszi lehetővé. A megfelelő típusú ételek fogyasztása a legfontosabb dolog, amit önmagért és egészségért tehet.
Ez a program helyreállítja az egészségét a szervezet harmóniáját és egyensúlyát a lúgosító zöldségek, csíráztatott és áztatott diófélék és magvak, esszenciális olajok és alacsony cukortartalmú gyümölcsök segítségével.
A siker felé vezető út része az is, hogy körbenéz, megfigyeli, hol tart, majd megkérdezi magától, hogy hova akar eljutni, és milyen útvonalon. Ez az egyetlen mód, hogy megtalálja a helyes utat- és ne térjen le róla. Ha nem szereti azt, ahol eddig volt vagy ahol épp most van, akkor egyértelműen új utat kell keresnie!

VitaFreeNet Kft. 1139 Budapest, Váci út 95. | Telefon: 06 1 788 6486 Fax: 06 1 9200 616 |
E-mail:
info@youngphorever.hu | Térkép